top of page

DURF-TE-VINDEN-Instuif!

De meesten van ons hebben een tamelijk romantisch beeld bij 'veelheidvinders'. Dat zijn mensen die altijd overal "het positieve van inzien". Ze zien altijd "kansen in plaats van bedreigingen". Zijn twee veelgehoorde omschrijvingen.

Als 'veelheidvinder' kan ik me daar deels in vinden. Het is zeker zo dat ik mijn best doe om steeds dat te zien, waarvan ik vermoed dat het leidt tot het resultaat dat ik me graag wens. En als je dat probeert, dan merk je vaak dat dat niet zo makkelijk is. In mijn training om een steeds betere veelheidvinder te zijn, heb ik ontdek hoe diep de overtuiging in me is dat er in het leven vooral 'problemen opgelost moeten worden'.

"Veelheid vinden' is me niet aan komen waaien. Dus het beeld dat ik altijd het positieve zie en altijd kansen, is maar ten dele waar. Als dat niet zo was geweest dan had ik er niet mijn levenswerk van hoeven maken om mezelf en anderen steeds maar weer te laten zien dat het bestaat, altijd en overal: veelheid.

Menselijk

In dat leren heb ik ook steeds weer ont-dekt dat het belangrijk is om 'negativiteit' en 'bedreigingen' niet uit de weg te gaan. Ik, en de wereld, zou een slechte veelheidvinder zijn als ik niet in staat zou zijn om alles wat menselijk is te ervaren. Dus ook het tekort en ook de schaarste en ook de problemen. Alleen zo was het voor mij mogelijk om daar ook 'de illusie' in te gaan zien. En alleen zo is het voor mij mogelijk om te ervaren wat mijn medemens ervaart als hij zich overweldigd voelt door problemen die met schaarste en tekort te maken hebben.

Vanuit mijn eigen ervaring kan ik zo oplopen met de ander. En laten zien wat de stapjes zouden kunnen zijn, hoe klein ook, naar ook een ander perspectief gaan innemen. Dat is, ook vanuit mijn eigen ervaring beleefd, de enige manier om tot de kern van 'problemen'te komen en dus de echte oplossing (en veelheid) te vinden.

Ik denk dat er in Nederland inmiddels veel 'veelheidvinders' zijn. Elk met zijn eigen kwaliteiten, passie en ongetwijfeld belangrijke bijdrage aan ons land dat zo in verandering is. Ik start daarom met deze DURF-TE-VINDEN-Instuif.

Etalage

Graag nodig ik iedereen uit die dag in dag uit 'durft te vinden'. Dus ook als alles tegen zit, als alles zegt 'dat het toch niet kan' en als 'problemen' echt geen 'kansen' lijken te zijn. Alle reacties van mensen die hun leven wijden aan 'vinden van veelheid', zal ik verzamelen. En het eerste dat ik daarmee wil doen, is een etalage van 'veelheidvinders' maken. De vorm waarin zal afhangen van wie er meedoen.

Hebben we een grote groep, dan maak ik wellicht een plek waar alles te zien van wat iedereen heeft ingebracht. Is er een kleine groep, dan starten we wellicht met een treffen ergens in het land. Via dit blog houd ik de standen van zaken bij...

Dus wil je me laten weten 'hoe jij veelheid vindt' (en graag met veel concrete voorbeelden), dan hoor ik het heel graag. Alle contactgegevens vind je op de site. En reageren via sociale media mag natuurlijk ook. Heel veel dank vast voor je Instuif en voor elke dag weer 'veelheid vinden'.

Laatste bericht
Recente berichten
Overzicht berichten
Zoeken via labels (tags)
Meedoen, meelezen, meeschrijven
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page