top of page

Een volwassen mens herken je aan zijn ernst precies zoals kinderen die hebben tijdens het spelen...

 

 

Serieus zijn én spelen is voor kinderen de normaalste zaak van de wereld. Voor volwassenen lijken het polen. Vind de Veelheid gaat over het samenbrengen van de twee. Ze gaan altijd hand in hand, in ieder van ons. De combinatie van de twee brengt ons tot onze ware kracht en creativiteit. En die hebben we nodig om veelheid te vinden: altijd & overal.

Vind de Veelheid is geboren uit mijn eigen leerschool, waar mijn fascinatie voor 'de veelheid van het leven' uit voortkomt. Zelfs als dat leven hopeloos lijkt. Kinderen - zeker als ze in moeilijke omstandigheden verkeren - beschikken over superkrachten. Krachten die zij aanboren om te overleven, en die uiteindelijk ook de katalysator zijn voor oneindige creativiteit. In volwassenen zijn die krachten niet verdwenen, maar uit beeld geraakt.

Daarom lopen mensen, zeker ook in gemeenschappen zoals organisaties, dagelijks aan tegen allerlei obstakels. En in de drukte die er vaak toch al is, kan het bij momenten behoorlijk hopeloos lijken.

Maar als je nét even onder de oppervlakte kijkt van alles dat er gaande is, dan kun je een wereld aan ongeziene oplossingen ontdekken. Klaar voor het oprapen.

Dat 'net even iets anders kijken' is onze 'superkracht'. En we leren anderen graag hoe ze die ook bij zichzelf kunnen aanboren. En daarvoor hoef je dus niet de hele organisatie overhoop te halen, maar ga je gewoon aan de slag met leren zien wat er allemaal al is. En hoe hoe ieder op zijn eigen manier creatieve oplossingen kan vinden. Dat is waar elke organisatie duurzaam op kan sturen. 'Opsporen en leren integreren' is de specialiteit van Vind de Veelheid.

Het werk van Vind de Veelheid lijkt misschien complex, maar is aan de basis simpel. Dat komt doordat het altijd gebaseerd is op een paar praktische principes. Allemaal gericht op het aanboren van aangeboren creativiteit door:

  • Gericht te zijn op het 'nu' en de veelheid die    daar te vinden is (ook al kan 'nu' nog zo kaal, zwaar en armetierig lijken)

  • Interne controle; ik kan dit, ik ben hier goed in, ik ben hier meester in!

  • Verbondenheid; ik ben hier goed + jij bent      daar goed in=vermenigvuldigen. 

                                                                                                                   Startpagina <<<

 

 

                                     We zijn op heel veel manieren te bereiken: 06 151 49 585 / info@vinddeveelheid /  contactformulier  /             of ...

bottom of page